Kaya Prestige Oteli Sürdürülebilirlik Raporu

2023 yılı itibariyle Kaya Prestige Oteli olarak sürdürülebilirlik çalışmalarımıza başladık. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz gelişmeyi; yönetimimiz, çalışanlarımız, konuklarımız, tedarikçilerimiz ve diğer tüm partnerlerimiz ile paylaşmayı ve böylece bu noktada yaratacağımız farkındalığı artırarak, ortak hedef ve başarılara dönüştürebilmeyi amaçlamaktayız.
Süreç boyunca işletmemizde ki yönetim, çevresel, sosyo-ekonomi sistemlerini gözden geçirdik. Her bir süreçte otelimizdeki her bir işlevsel enstrümanları kullandık. Bunun için gerekli olan personel kaynaklarını ve finansal kaynakları, baz alarak en iyi sonuca ve verime ulaşmayı hedef aldık.

Kaya Prestige Oteli Sürdürülebilirlik Raporu 2023

Görüntüle & İndir


Biyolojik Çeşitlilik

Şevketibostan

Şevketibostan ya da bostanotu, şevketotu, mübarekdikeni, akkız (Centaurea benedicta), papatyagiller familyasından, Batıda Portekiz'in kuzeyinden Fransa'nın güneyine, Doğuda İran'ın doğusuna kadar Akdeniz Havzasında yetişen ve yemeği yapılan, 60 cm boyunda bir yıllık dikenli bir bitki. Topraküstü kesimleri körpeyken kesilip toplanan bitki, iyice soyulup dikenlerinden arındıldıktan sonra sebze olarak tüketilmek üzere Ege ve Akdeniz bölgesindeki pazarlarda satılmaktadır. Ege Bölgesinde sıklıkla tüketilen yabani bitkilerden olan Şevketibostan Girit mutfağında ve Girit'ten batı Anadolu’ ya göç eden Girit Türkleri tarafından kemikli kuzu etiyle pişirilerek (şevketibostan yemeği) ya da haşlama salata (şevketibostan salatası) olarak tüketilir. Girit'in dağ köylerinde bundan farklı olarak hâlâ arapsaçıyla veya enginarla birlikte de pişirilmektedir.

Flamingo

Flamingo, ya da allı turna Phoenicopteridae familyasını oluşturan kuşların ortak adıdır. Yaşayan üç cins içinde sınıflandırılmış altı türü bulunur. Dünyada bulunan her on flamingodan biri Gediz Deltası’nda yaşıyor. Her yıl düzenli olarak on binlerce flamingonun kışı geçirdiği deltada geçtiğimiz yıl 20 bin çift flamingo kuluçkaya yatmıştı. Bahar aylarındaysa flamingolar beslenme alanlarında benzersiz güzellikteki kur danslarını gerçekleştirerek eşlerini seçiyor ve ardından yuvalarını kuruyor.

İzmir yalıçapkını

İzmir yalıçapkını (Halcyon smyrnensis), Halcyoninae alt familyasından bir kuş türü. Büyük bir yalıçapkını olup, 28 cm kadardır. Erişkinin, parlak mavi bir arkası, kanatları ve kuyruğu vardır. Başı, omuzları, böğürleri ve karnının aşağısı kestane rengidir, boğaz ve göğüs beyazdır. Çoğunlukla kuş tüyü gölgelerinde ayrılıyor olan dört ırk vardır, ama Filipinler'deki H.s. gularis in, sadece boyun ve boğazında beyazı vardır. İzmir yalıçapkınının uçuşu hızlı vököle direkttir, kısa yuvarlaklaşmış kanatları vardır. Büyük gaga ve bacaklar parlak kırmızıdır. Uçuşta, büyük beyaz yamalar, mavi ve siyah kanatlarda görünürdür. Eşeyler benzerdir ama yavrular, erişkinin daha soluk bir uyarlamasıdır. Bir defada 4-7 beyaz yumurta kuluçkaya yatırılır.

Urla Sakız Enginarı

Enginar, papatyagiller familyasından mavi-mor renkli çiçekler açan, 50-150 cm boyunda çok senelik otsu bir bitki. Güney Avrupa ve Akdeniz çevresinde yetişir. Urla Sakız Enginarı’nın ayırt edici özelliği diğer enginar çeşitlerine göre çok erkenci olmasıdır. Kasım-Nisan aylarında hasat edilen Urla Sakız Enginarı’nın tüketici tercihi açısından sofralık olarak tüketilmesi, görünüm özellikleri açısından yapraklarının düz, başının su bardağı şeklinde yani silindir olması, çiçek tablasının diğer yerli çeşitlere göre çok geniş olmaması, ilk çıkan yaprakların kenarları düz ve parçalı olmayan yapıda, çiçek tablası fazla sıkı olmayan bir çeşit olması ise diğer ayırt edici bir özellikleridir.

Kültürel Miraslar

Efes Antik Kenti

Roma İmparatorluğu'nun en önemli şehirlerinden biri olan Efes, tarihi kalıntıları ve etkileyici manzaralarıyla ünlüdür. Efes Anadolu'nun batı kıyısında, bugünkü İzmir ilinin Selçuk ilçesinin üç kilometre güneybatısında yer alan antik bir Luvi şehriydi. Şehir Anadolu'da Yunan sömürgeciliğinin başlamasıyla birlikte İyonya ve daha sonra Roma dönemlerinde de önemini korumuştur. Kuruluşu Cilalı Taş Devri'ne yani MÖ 6000 yıllarına dayanır. MÖ 10. yüzyılda eski Arzava başkentinin yerine Attik ve İyonyalı Yunan kolonistleri tarafından inşa edilmiştir. Klasik Yunan döneminde İyonya'nın on iki şehrinden biriydi. Şehir, MÖ 129'da Roma Cumhuriyeti ‘nin kontrolüne geçtikten sonra gelişti. 1994'te UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Efes 2015'te ise Dünya Mirası olarak tescil edildi.

Meryem Ana Evi (Klisesi)

Efes antik kentin üst kapısının yanından geçilerek çıkılan Meryem Ana ören yerinde, küçük bir Bizans kilisesi bulunmaktadır. Burada İsa'nın annesi Meryem'in yaşadığına ve öldüğüne inanılır. Hristiyanlar tarafından kutsal sayılır ve ziyaret edilir, hastalara şifa aranır, adaklar adanır.

Agora Antik Kent Merkezi

Agora, İzmir'in tarihi merkezinde bulunan antik bir meydan ve ticaret merkezidir. Burada Roma döneminden kalma kalıntıları keşfedebilirsiniz.

Tarihi Asansör

Tarihi Asansör, İzmir'in Karataş semtinde yer alan tarihi bir asansördür. Yüksek bir tepeye çıkarak, şehrin muhteşem manzarasını keşfedebilirsiniz.

Bergama Antik Kenti

2014 yılında Dünya Kültür Miras Listesine giren Bergama, tarihi boyunca işgallere ve yıkımlara maruz kalmasına rağmen, stratejik bir noktada yer alması nedeniyle sürekli iskan edilmiş ve tarih sahnesinden hiçbir zaman kaybolmayan yerleşimlerdendir.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı

Kemeraltı, dünyanın en eski çarşılarından biri. Birçok tarihi mekânı kucaklayan İzmir'in 2 bin 400 yıllık Kemeraltı Çarşısı, Helenistik dönemden beri kentin alışveriş merkezi. İzmir'in sosyal, kültürel ve ticari hayatına yön veren, şehrin gelişimine ivme kazandıran önemli bir yer. Zamana inat, aktarları, bakırcıları, ayakkabıcılarıyla Saat Kulesi'nin ardından Agora'ya uzayan bölgede misafirlerine eğlenceli alışveriş keyfi yaşatıyor. Çarşı içinde yaklaşık 2 bine yakın tescilli tarihi bina bulunuyor. Aynı zamanda kiliseleri, camileri sinagogları ile 3 dinin de ahenk içinde uzun yıllar yaşadığı bir bölge.Kemeraltı Çarşısı ve çevresini kapsayan İzmir'in Tarihi Kent Merkezi, Nisan 2020'de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine dahil oldu.

Zanaat

Çömlekçilik

İnsanlık tarihi kadar eski bir zanaat çömlekçilik , toprağın ya da asıl olarak killi toprağın çeşitli aşamalardan geçirildikten sonra şekillendirilip kullanılmak üzere çeşitli eşyalar üretilmesine verilen addır. Türkiye’nin toprak kap ihtiyacının yüzde 80’i İzmir Menemen’ den karşılanmaktadır.

Nalıncılık

Yazılı kaynaklarda nalın, tek parça tahtadan yapılan ve üzerinde ayağa giyilmeyi sağlayan tasma şeklinde deri bulunan bir çeşit terlik olarak tanımlanır. Nalın; hamam, tabakhane gibi, kösele ayakkabı giymenin kullanışlı olmadığı ıslak mekanlarda ya da cami ve mescitlerde abdest alırken giyilirdi. Tarihsel süreçte nalınlar; ceviz, gürgen, dut, çınar ve kavak gibi birçok ağaç çeşidiyle yapılmışlardır. Geçmişte; koyu renkli ve sade olan nalınları eşini kaybetmiş kadınlar, canlı renklere sahip ve süslü olan nalınları ise genç kızlar giyermiş. Yakın zamana kadar, genç kızlara düğün hediyesi olarak işlemeli nalınlar götürülürmüş. Günümüzde, Tireli ustalar tarafından yapılan kadife üzerine sırma ile işlenmiş nalınlar, Tire'nin kültürel ve turistik simgelerinden biri olmuştur.

Nazar Boncuğu

Nazar boncuklarının üzerinde yer alan göz figürü tarih öncesi çağlardan itibaren birçok kültür ve inançta kötülüklerden koruyan güçlü bir tılsım olarak kabul edilmiştir. Nazar boncuğu inanç, gelenek ve süs eşyası olarak kullanılmaktadır. Geleneksel nazar boncuğu üretimi yapılan önemli bir rmerkez olan İzmir Kemalpaşa İlçesine bağlı Nazarköy'ün eski adı Kurudere'dir. Nazar boncuğu üretimi nedeniyle 2007 yılında ismi Nazarköy olarak değiştirilmiştir.

Engelli Misafirlerimize Hizmetlerimiz

Siz değerli misafirlerimizin tesisimizde konakladığı süre boyunca sahip olduğu imkanlar aşağıda belirtilmiştir. Desteğimize ihtiyacınız olduğu her an Ön Büro çalışanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Odanızdan ulaşmanız gerektiği durumda oda telefonundan 33 ü tuşlamanız yeterlidir. Konaklamanızda bizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, iyi tatille dileriz.
  • Merdiven ile ulaşım gerektiren tüm alanlarda asansör bulunmaktadır.
  • Binamızda bir adet engelli rampası olan giriş mevcuttur.
  • Misafir asansörlerinde tuşlar Braille alfabesi ile işaretlenmiştir.
  • Tesisimizde standartlarda uygun şekilde düzenlenmiş 1 adet engelli odamız mevcuttur.
  • Tüm tesiste genel alanlar tekerlekli sandalye ile ulaşıma uygundur .
  • Misafir asansörlerinde sesli anons sistemi bulunmaktadır.

KAYA PRESTİGE OTELİ ÇOCUK HAKLARI POLİTİKASI

Çocuklar bize geleceğin emanetleridir. Onları bir birey olarak tanımak, haklarına saygı duymak, her türlü psikolojik, fiziksel, ticari vb. sömürüye karşı gözetmek ve korumak öncelikli sorumluluğumuzdur. Bunu sağlamak için;
  • Kendi kurumlarımızda çocuk işçi çalıştırılmasına müsaade etmez ve tüm iş ortaklarımızdan da aynı hassasiyeti bekleriz.
  • İşletme içerisinde çocukların gelişimine katkıda bulunan, düşünce ve isteklerini, duygularını rahatça ifade edebilecekleri, kendilerini özgür ve rahat hissedecekleri ortamlar/imkanlar sunarız.
  • Çalışanlarımıza, çocuk istismarının önlenmesi ve fark edilmesi konusunda eğitimler veririz.
  • Çocukların katıldıkları aktivitelerde yetişkin gözetimi altında olduklarından emin oluruz.
  • Çocuk haklarının korunması konusunda farkındalık yaratmak için eğitimler düzenler ve ilgili projelere destek veririz.
  • Çocuklar ile ilgili şüpheli eylemlere şahit olduğumuzda öncelikle otel yönetimine bilgi verir, gerekli görülen durumlarda resmi kuruluşlardan yardım isteriz.

KAYA PRESTİGE OTELİ KADIN HAKLARI VE CİNSİYET EŞİTLİĞİ POLİTİKASI

Kaya Prestige Oteli olarak işletmemizde cinsiyet eşitliğine önem veririz.
  • Cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm çalışanlarımızın sağlık, güvenlik ve refahlarını sağlarız.
  • Kadınların iş gücüne katılımını tüm departmanlarımızda destekler, eşit fırsatlar sunarız.
  • Cinsiyet ayrımı yapmadan «eşit işe eşit ücret» politikası ile hareket ederiz.
  • Eşitlik ilkesi gözetilerek görev dağılımı yaparız.
  • Kariyer fırsatlarından eşit düzeyde faydalanılması için gerekli ortamı sağlarız.
  • Eğitim politikaları oluşturur, kadınların katılımına ve farkındalığın artmasına destek oluruz.
  • İş-aile yaşam dengesini koruyan çalışma ortamı ve uygulamalarını oluştururuz.
  • Kadınların şirket yönetiminde olmaları için destek verir, eşit fırsatlar sunarız.
  • Kadınların hiçbir şekilde istismar, taciz, ayrımcılık, bastırılma, zorlama, iftira vb. durumlara maruz kalmasına müsaade etmeyiz. Dünyaya ve kurumumuza kattıkları değerin daima farkında olur ve varlıklarını destekleriz.

İnsan Kaynakları ve ISG Politikamız

Kaya Prestige Oteli faaliyetleri ile ilgili olarak uluslararası kabul görmüş tüm insan haklarına saygı göstermeyi taahhüt eder ve bu kapsamdaki tüm mevzuat ve sözleşmelere uyum sağlar. Bu doğrultuda tüm misafir ve çalışanlarımızı ırk, renk, cinsiyet, din, görüş, yaş, sosyal ve medeni durum, aile kökeni, fiziksel veya zihinsel engel ve cinsel yönelim ayrımı yapılmaksızın eşit olarak değerlendiririz. Kaya Prestige Oteli çalışanlarının sağlık, güvenlik ve mutluluğu, stratejik hedeflerimiz olan büyüme, karlılık ve yeni fırsatlar yaratma odağımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu hedefimize katkıda bulunacak tüm çalışanlarımız eşit eğitim olanaklarımızdan faydalanır. Kaya Prestige Oteli, personelinin ve iş ortaklarının sağlığı, güvenliği ve çalışma süreleri konusunda yasal yükümlülükleri yakından takip ederek hayata geçirir; düzenli olarak denetler ve uygunluğunu kontrol eder.

Ulaşım Rehberi

Havaalanı için toplu ulaşım
İzmir’in güney aksında yer alan Adnan Menderes Havalimanı'na otobüs, metro – banliyö hattını kullanarak erişebilirsiniz. Otobüslerde elektronik kartla havaalanı tarifesi üzerinden ve kart bilet (Bilet35) ile 2 kontör karşılığında, banliyö hattında ise gidilen durak üzerinden ücretlendirilen tarife ile binilebilir. Banliyö hattını kullanabilmek için biniş kartlarında yeterli miktarda bakiye bulunmalıdır. Otobüs ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 202 hat numaralı havaalanı otobüsü; Cumhuriyet Meydanı’na yakın Gazi Osmanpaşa Bulvarı durağından hareketle, Konak – Mustafa Kemal Sahil Bulvarı – Çevre Yolu – Gaziemir 200 hat numaralı otobüs Mavişehir Aktarma Merkezi – Karşıyaka üzerinden 204 hat numaralı otobüsü ise Bornova Merkez metro istasyonu yanı – otogar üzerinden - havalimanına ulaşır. Metro – Banliyö Hattı İle Metro istasyonlarının herhangi bir istasyonundan önce Hilal – Halkapınar veya Alsancak transfer istasyonlarından birinden, banliyö hattının güney yönünü seçerek havalimanı durağında inin. Dilerseniz taksi ile… İzmir’in her noktasından taksi ile havalimanına erişebilirsiniz.

Otogara Ulaşım

Kemer (54) – Halkapınar (555) – Bornova Merkez Metro (204 ve 505 ) Buca Tınaztepe(277) ve Konak (302) aktarma istasyonlarından kalkan otobüsler ile otogara ulaşabilirsiniz. İstasyon bazında otobüs numaraları parantez içinde belirtilmiştir. Hareket saatleri için ilgili linki tıklayabilirsiniz.

Metro ile Toplu Ulaşım

İzmir Metrosu; F. Altay, Poligon, Göztepe, İzmirspor, Hatay, Üçyol, Konak, Çankaya, Basmane, Hilal, Halkapınar, Stadyum, Sanayi, Bölge, Bornova, Ege Üniversitesi, Evka 3 istasyonları ile hizmet vermektedir. İstasyonlara ve platformlara ulaşımı kolaylaştırmak ve engelli yolcularımızın kullanabileceği 17 istasyonumuzda yürüyen merdiven ve engelli ve yaşlılar için asansörler ile görme engellilere yönelik destek sistemi, tekerlekli sandalye sarj istasyonları kullanımdadır. Sefer sıklığı 06-00.20 saatleri arasında hizmet veren metro sisteminin ortalama 5 dakika olan sefer aralığı, yoğun saatlerde “3.5 dakikada 1”e inmektedir. Bornova - Halkapınar, Hatay-Üçyol, Evka 3 aktarma istasyonlarında otobüs ve İzban banliyö hattına direkt; Konak İstasyonunda ise otobüs, vapur ve tramvay bağlantısı, F. Altay istasyonunda ise otobüs ve tramvay bağlantısı bulunuyor. Web: www.izmirmetro.com.tr

Kent İçin Ulaşım Banliyö Hattı

Kentin kuzeyi Aliağa ile güney aksındaki Selçuk arasındaki güzergahta 41 istasyon ve 136 kilometre hizmet veren banliyö demiryolu ulaşım sistemidir. Yolculu ön işletmeye 30 Ağustos 2010 tarihinde başlayan İZBAN, TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortaklıklarıyla kurulmuştur. Şirket, bu özelliği ve günde 3 bin yolcunun taşındığı bir hat üzerinde yaratılan inovasyonla 225 bin yolcuya ulaşılmasını sağladığı gerekçesiyle, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından 2013 yılında “En İyi İşbirliği” kategorisinde büyük ödüle layık görülmüştür. Halkapınar ve Hilal, İzmir Metrosu ile iki kesişme noktasıdır ve özellikle ğüney yönünden gelen yolcuların, İzmir Metrosu’na aktarma yaparak Konak ve Bornova yönüne ulaşmalarında büyük kolaylık sağlamıştır. Merkezi bir istasyon olan Alsancak Gar’dan her iki yöndeki banliyö hattına erişebilirsiniz. Lütfen istasyon bazında ücretlendirme ve ulaşım kartları menümüzdeki ücret iadeleri konusunda ücret tarifeleri bölümüne göz atın. web: www.izban.com.tr

Tramvay ile Toplu Ulaşım
Kent içi ulaşımınızda Karşıyaka - Mavişehir bölgesine yönelik toplu ulaşım seçeneği olarak değerlendirilebilir. Vapur seferleriyle Karşıyaka ve Bostanlı İskeleleri’ne ulaşmanız halinde iskele yakınlarındaki tramvay duraklarından tramvaya binebilirsiniz. Tramvay kullanıcıları; Halkapınar; Alsancak Gar, Konak ve F.Altay duraklarından metro ve banliyö hattına erişebilir. Çalışma Saatleri Seferler, Karşıyaka – Bostanlı sahil güzergahı boyunca Ataşehir - Alaybey hattında ortalama 8 dakika aralıkla gerçekleşiyor. Hat uzunluğu 8.8 Km, sefer süresi 33 dk. Duraklar Ataşehir Çevre Yolu Mavişehir M.K.Atatürk Spor Salonu Bilim Müzesi Atakent Selçuk Yaşar Vilayet Evi Çarşı Bostanlı İskele Yunuslar Nikah Sarayı Karşıyaka İskele Alaybey. Konak Tramvayı Şehirlerarası otobüs ulaşımına yakın, aynı zamanda otobüs ve metro seferlerinin de bir aktarma istasyonu olan Halkapınar bölgesi ile turistik ilçelerimiz olan Urla, Seferihisar, Karaburun ve Çeşme için semt garajı yakınındaki F.Altay (Üçkuyular) hattı arasında çalışan Konak Tramvay’ı bu güzergahtaki ulaşım seçenekleriniz için alternatif seçenek olabilir. Sefer Saatleri Halkapınar’dan kentin tarihi ve eski merkezi Çankaya - Konak üzerinden Üçkuyular’a ulaşan tramvayı, yaz döneminde hafta içi ve Cumartesi günleri 7 dakika, kış döneminde 6 dakika, pazar günleri ise 10 dakika aralıkla sefer yapıyor. Hat uzunluğu 12.6 km, sefer süresi 45 dk. Duraklar Halkapınar - Üniversite - Havagazı - Alsancak Stadyum - Alsancak Gar - Atatürk Spor Salonu - Hocazade Camii - Kültürpark Atatürk Lisesi - Gazi Bulvarı - Konak İskele - Karataş - Karantina - Köprü - Sadık Bey - Göztepe - Güzelyalı - AASSM - Üçkuyular - Fahrettin Altay. web: www.tramizmir.com.tr

Otobüs ile Toplu Ulaşım

Otobüs hizmetleri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan Eshot Genel Müdürlüğü tarafından kent içi ve ilçe belediyeler arasında yapılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan kent merkezine uzak ve turistik ilçelere de otobüs seferleri bulunmaktadır. Kent içinde eğitim, sağlık, kamu kurum ve kuruluşları, sosyal tesisler, alışveriş noktaları, tarihi yerler, kültür merkezleri, konaklama gibi önemli noktaların yürüyüş mesafelerinin de yer aldığı bilgiler için erişimi sitemizdeki mobil uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Hat-durak ve güzergah bilgileri, ilgili hatların ulaşım saatleri, duraktan geçen hatlar, adresinize en yakın durak bilgisi, ulaşım kartları, bakiye sorgulama ve yükleme gibi yolculuk için gerek duyulan tüm uygulamalara mobil uygulamalarımız ve web sitemizden erişebilirsiniz. web: eshot.gov.tr

Kent içi Ulaşımında Deniz
İzmir Körfezi’nde iç körfezde Bostanlı, Karşıyaka, Alsancak, Pasaport, Konak, Karantina, Göztepe ve Üçkuyular iskeleleri arasında günlük sefer tarifesi kapsamında yoğun olarak seferler yapılmaktadır. Dış körfezde yer alan Güzelbahçe – Urla – Mordoğan – Foça iskeleleri arasındaki seferler ise yaz döneminde yapılmaktadır. Üçkuyular ve Bostanlı İskelelerinde arabalı vapur seferleri yapılmaktadır. Karşılıklı olarak yapılan seferlerde şehir içi trafiğine girmeden iki kıyı arasında 25 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Yolcu geçişlerinde ödemeler iskelelerde yer alan turnikelerden İzmirim Kart ve temassız özellikli banka/kredi kartları ile yapılabilmektedir. İskelelerde yer alan İzmirim Kart dolum makineleri ile kartlara dolum yapılmaktadır. Feribot gişelerindeki ödemeler ise söz konusu seçeneklere ilave olarak nakit olarak da yapılmaktadır. Bostanlı, Karşıyaka, Karantina, Göztepe ve Üçkuyular İskelelerinde otobüs ve tramvay aktarması, Konak İskelesi’nde ise otobüs ve tramvaya ilave olarak metro aktarması da yapılabilmektedir. Sefer tarifeleri ile ilgili bilgi, sefer iptalleri ve iskeleler hakkında bilgilere internet sitemizden ulaşabilir, Körfez İçi Sefer Tarifesinde yapılabilecek değişikliklerden haberdar olmak için İZDENİZ web sitesindeki “Kayıt Olun Haberdar Olun” bölümünden kayıt yaptırabilirsiniz. Web: www.izdeniz.com.tr

Bisiklet Kiralama - Bisim
Bisiklet Kiralama Sistemimiz Bisim, Sahilevleri'nden Kuş Cennetine dek uzanan kıyı şeridi boyunca istasyon ve park noktalarıyla yüzlerce noktada hizmet vermektedir. Kredi Kartınız İle Kiralama Bisiklet kiosk ekranındaki talimatları uygulayarak aldığınız şifre ile park ünitesine gidiniz. Sürekli yeşil ışık yanan bisikletin bulunduğu park ünitesinde önce giriş tuşuna basınız, şifrenizi girdikten sonra tekrar giriş tuşuna basınız. Yeşil ışık yanıp sönmeye başlayınca bisikletinizi önce ileri itip sonra geri çekerek teslim alınız. Kredi kartınız ile kiralama işleminde bisiklet başına 30 TL bloke edilir. Bisikleti kiraladığınızın ertesi gün saat 23.00 da blokaj kalkar. Bu süre içinde başka bir blokaja gerek kalmadan tekrar kiralanabilir. Belirtilen sürede blokajın kalkmadığı hallerde kredi kartınızın ait olduğu banka ile görüşünüz. İzmir Ulaşım Sisteminde Kullanılan İzmirkart ile Kiralamak İzmirkart satış noktalarından satın almış olduğunuz kartı önce Konak Vapur İskelesi'nde bulunan bisim ofisinden aktifleştirin. Bu işlem için 18 yaşından küçükler için aile bireylerinin de bulunması gerekir. Kartınızı aktifleştirrme işleminde kartınızda en az 20 TL bakiyeniz bulunmalıdır. Bu rakam adınıza açılan bisim hesabına aktarılmakta; kiralama bedeli bu rakamdan düşülmektedir. Bisim hesabındaki TL’nin bitmesi durumunda Konak'taki ofisten hesabınıza TL yatırabilir, kiosk ekranından talimatları okuyarak işleme devam edebilir, kredi kartınız ile hesabınıza TL yükleyebilirsiniz. Tüm ulaşım sistemi web siteleri için tıklayınız... https://www.izmir.bel.tr/tr/Ulasim/1033

Doğal ve Kültürel Mirasları Ziyaret Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Ziyaret saatlerinin dikkate alınması
  • Camiye giderken uygun kılık kıyafet seçilmesi
  • Camiye girerken ziyaretçiler için temin edilen galoşların giyilmesi ve çıkarken temin edilen çöp konteynırlarına bırakılması
  • Fotoğraf çekilmesine izin verilmeyen alanlarda duyarlı davranılması
  • Ören yerlerinde restore çalışması olan alanlara girmemeye özen gösterilmesi
  • Kutsal alanlarda eşarp kullanılması gereken durumlarda ziyaretçiler için temin edilen malzemelerin kullanıldıktan sonra yerlerine bırakılması
  • Çocukların fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü korumak amacıyla çocuklarla etkileşimden kaçınınız.
  • Çevreye karşı duyarlı olunması
  • Doğal koruma alanlarına çöp ve benzeri atılmaması
  • Hayvanlara ve doğal yaşam ortamlarında zarar veren faaliyetlerde bulunmamanızı tavsiye ederiz.
  • Ormanlık alanlarda ateş ve benzeri maddeler kullanırken dikkatli davranılması.
  • Tarihi ve dini yerleri gezerken davranış kurallarına uyulması, tarihi eserlere dokunulmaması,tarihi yapıya zarar verilmemesi.
  • MüzeKart temini ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Milli Saraylar'a bağlı 300’den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.